Cancer.dk
Forside Brevkassen |  
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Parforhold efter kræft
Kategori:Følelsesmæssige reaktioner Læst:1820


Spørgsmål:

Min forlovede og jeg har været sammen i en del år, og sidste år fik han konstateret tarmkræft, blev opereret og fik efterfølgende kemo. Igennem hele forløbet har jeg været der og støttet ham, så godt jeg overhovedet kunne. Jeg ved, at min støtte har betydet meget og vi har været gode til at tale sammen i forløbet- eller det har vi i hvert fald følt, for vi har kunne græde og være seriøse sammen og på mange planer er vi kommet hinanden tættere. Nu hvor det hele er overstået og vi selvfølgelig er lettede over, at han er rask, fyldes vi med et tomrum. Vi er begge klar over, at vi ikke kan gå tilbage men må gå frem. Vi har bare svært ved at finde hinanden, og den anden dag sagde min forlovede: “Hvorfor griner vi ikke mere sammen?”. Selv savner jeg den intime del af vores forhold. Jeg tænker selv, at vi har været bange, bekymrede, vrede, usikre og har måtte følge med i en umenneskelig hård proces, så som sådan er der ikke noget at sige til, at vi har haft fokus et andet sted. Jeg savner derfor et godt råd eller en folder eller bog om emnet: Parforhold efter kræft. Findes der noget, som I fra Kræftens Bekæmpelse kan anbefale.
Venlig hilsen hende der nu vil kæmpe for kærligheden.



Svar:

Kære kærlighedskæmper
 
Tak for dit meget fine brev til Brevkassen. Du er god til at sætte ord på den situation du og din forlovede befinder jer i og lad mig sige som det allerførste:
 
I er ikke alene om at opleve denne type ”nedturs-” eller ”vakuum-” følelse, efter den ene i parforholdet er blevet rask efter kræft.
 
Som du selv skriver, så er selve forløbet ekstremt krævende både fysisk, praktisk og følelsesmæssigt og det er typisk, at man forventer af sig selv, at nu hvor det er gået godt og man er ude på den anden side, - ja så burde man da være glad og fyldt med lettet energi – også til hinanden. Sådan er det bare langt fra altid.
 
Rigtig mange kæmper med at finde rytmen og naturligheden igen efter et kræftforløb og det kræver en ihærdig indsats og masser af tålmodighed fra begge parter i et kærlighedsforhold.
 
Derfor har vi skrevet to grundige tekster om præcis det her emne. Teksterne ligger på vores hjemmeside og er en kombination af tekst, videoer, citater mm. Du får links til teksterne her:
 
https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/hvis-du-har-kraeft/kraeft-parforhold/
Denne tekst er primært skrevet men tanke på at være i gang med et forløb, men jeg tror der er flere pointer og ikke mindst linksne videre fra denne tekst I kan bruge.
 
https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/hvis-du-har-kraeft/seksualitet/
Bemærk at teksten om seksualitet er inddelt i mange underemner som I kan klikke videre ind i.
 
Jeg håber at ovenstående er hjælpsomt for jer. I teksterne finder I også nemt videre til vores tilbud om støtte og hjælp i vores Kræftrådgivninger og på Kræftlinjen.
 
Jeg ønsker jer alt det bedste i den videre fælles vej frem.
 
Mange venlige hilsner
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens Bekæmpelse

Vi passer godt på dine personoplysninger. Du kan læse mere om behandlingen af personoplysninger i relation til Brevkassen i kapitlet ”Personer, der benytter Brevkassen” i Kræftens Bekæmpelses privatlivspolitik, som du kan læse her: https://www.cancer.dk/om-os/privatlivspolitik/



Sendt:31-08-2021


Ændret:08-09-2021


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik