Cancer.dk
Forside Brevkassen |  
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Gravad laks -sundt eller begræns indtaget?
Kategori:Forebyggelse af kræft Læst:5686


Spørgsmål:
Hej. Som jeg forstår det af jeres hjemmeside er røgede varer, herunder røget laks, noget man skal begrænse indtaget af? Men I skriver også at fisk generelt er sundt. Det leder så til spørgsmålet om gravad laks er noget man roligt kan spise ofte eller om indtaget skal begrænset. -Det vil jo være en nemt måde at få dækket sit fiskeindtag.

Svar:

Kære spørger
 
Tak for din mail til Brevkassen. Her kommer svar til dig fra seniorforsker, Anja Olsen:
 
Gravad er ikke det samme som røget, når man laver gravad laks, sker det ved en marinering med sukker og salt.
Men vi ved, at der er skadelige stoffer i røgen og som du nævner spises laks også ofte røget. Forskellen til f.eks. røget bacon er, at laksen jo I sig selv er sund, mens bacon er rødt kød der tilmed ofte vil være nitritsaltet – den røgede bacon vil derfor være mere usund end den røgede laks.
 
Hvor balancen er imellem sundt og usundt i røget laks, tror jeg desværre ikke der er nogen, der kan give et klart svar på. Så, også i forhold til fisk er det en god ide at spise varieret. Så hvis det er nemmest for dig at få fisk via pålæg, så er det fint med laks nogle dage, men så kan det måske være makrel eller sild andre dage.  
 
Med venlig hilsen
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens Bekæmpelse



Sendt:21-10-2020


Ændret:20-11-2020


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik