Cancer.dk
Forside Brevkassen | Stil et spørgsmål 
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Røget fisk
Kategori:Andre spørgsmål Læst:395


Spørgsmål:
I Tæt på Kræft magasinet nr 3 står der under “kort nyt” at vi skal skære ned på forarbejdede kød og fjerkræprodukter, fordi de ofte er røget.
Men hvad med varmrøget fisk? Elsker varmrøget laks og spiser en del af det, men bliver da nu bekymret for, om denne forarbejdning også er usund.

Svar:

Kære spørger
 
Tak for din mail til Brevkassen. Her kommer svar fra vores forebyggelsesafdeling:
 
Vi forstår godt din bekymring og det er et rigtig godt spørgsmål du stiller. Der er ikke fundet beviser for, at røget fisk øger risikoen for tyk- og endetarmskræft. Men røget fisk indeholder nogle af de samme uønskede stoffer som røget kød. Spis derfor røget fisk med måde.
 
Med venlig hilsen
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens Bekæmpelse



Sendt:07-11-2018


Ændret:04-02-2019


Relaterede spørgsmål:
  • Hønsesalat - forarbejdet kød?

  • Tilbage ...
    Tilføj til bogmærker
    Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
    Email spørgsmål


     

    Privatlivspolitik
    Henvendelser om persondata:
    E-mail: persondata@cancer.dk
    Klager over brug af persondata:
    E-mail: dpo@cancer.dk

    Cookiepolitik