Cancer.dk
Forside Brevkassen | Stil et spørgsmål 
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Arbejde/ lymfødem
Kategori:Bivirkninger og Senfølger Læst:2104


Spørgsmål:
Jeg har arbejdet som dagplejer i 18 år, - får så desværre modermærkekræft som bliver fjernet, desværre opstår der lymfødem i mit ene ben/fod og jeg får så at vide af læger m.fl., at det nok ikke er mit nuværende arbejde, jeg skal tilbage til efter lymfødem behandling. Det har været svært at forholde sig til og så er det jeg tænker om der er andre som måske også lever/arbejder med netop det??

Svar:

Kære spørger.
 
Tak for din henvendelse til Brevkassen.
 
Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært at forholde sig til, at du måske ikke længere kan klare det samme arbejde igen efter din sygdom.
 
Som jeg forstår din henvendelse spørger du, om der er andre i samme situation – måske andre, som du kunne komme i kontakt med?
 
Der er andre som også har problemer med ikke at kunne vende tilbage til deres arbejde efter en sygdomsperiode. Det er bestemt ikke noget du er alene om, og jeg kan foreslå dig flere muligheder for at komme videre med problematikken og så håber jeg der er en eller flere af mulighederne du kan bruge.
 
Først og fremmest er det vigtigt, at du kontakter din fagforening for at få hjælp derfra inden du foretager dig noget i forhold til dit arbejde. De kan have erfaringer fra andre medlemmer som kan gavne dig, og der kan være forhold omkring din nuværende situation, som du kan få hjælp til.
 
Med hensyn til kontakt med andre som også har lymfødem og formentlig også problemer i forhold til arbejdsmarkedet, kan jeg foreslå dig at overveje, om du kunne bruge Dansk Lymfødem Forening – som er en patientforening.
Du kan læse mere på denne hjemmeside, hvor du også finder mange informationer:
 
http://www.dalyfo.dk/velkommen
 
Desuden har vi i Kræftens Bekæmpelse en mulighed for, at man kan møde andre patienter via cancerforum, som er et online forum. Jeg kan se, at der er mange indlæg om lymfødem som bivirkning. Du kan læse mere og oprette en profil her:
 
http://www.cancerforum.dk/
 
Jeg håber at dette svar kan bringe dig lidt videre.
 
Med venlig hilsen

Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens BekæmpelseSendt:22-10-2015


Ændret:17-11-2015


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik