Cancer.dk
Forside Brevkassen |  
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Leder efter ligestillede
Kategori:Forebyggelse af kræft Læst:1859


Spørgsmål:
Hej med jer
I 2019 fik jeg konstateret mikroforkalkninger i højre bryst og efterfølgende blev det konstateret at jeg har en genmutation, der hedder PALB2, hvilket øger risikoen for brystkræft.
Efter anbefaling fra lægerne på Herlev Hospital fik jeg 1. december 2020 foretaget forebyggende mastektomi på begge bryster og fik indlagt implantater.
Jeg synes det er virkelig svært at vænne mig til min "nye" krop. Det visuelle indtryk er rimelig pænt, men den fysiske forandring er svær, da jeg konstant føler, at jeg har en stram BH på.
Jeg kender ingen andre, der har været gennem et forløb som mit og jeg ved ikke helt, hvor jeg skal lede efter nogen, der kan fortælle mig om min tilstand er "normal" og om jeg kan forvente at det bliver bedre med tiden.
Derfor vil jeg gerne høre jer om I kender til andre, der er i samme situation - og om der måske findes en samtalegruppe, man kan deltage i og høre om andres erfaringer.


Svar:

Kære spørger
 
Tak for din mail til Brevkassen.
 
Jeg kan foreslå dig at oprette en profil på Cancerforum.dk og melde dig ind i gruppen Arvelig kræft.
I denne gruppe er seneste tråd omhandlende PALB2. Der er kun to kvinder, der har skrevet i tråden, men det er faktisk mit bedste forslag til dig.
 
Alternativt kan du søge på Facebook efter gruppefællesskaber, men selv i de lukkede grupper på Facebook, er der ikke den samme sikring af anonymitet og tryghed, som der er på Cancerforum.
 
Jeg håber rigtig meget, at det lykkes dig at finde ligestillede.
 
Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte Kræftlinjen 80301030 (selv om du ikke har kræft) hvis du gerne vil tale med en rådgiver. DBO tænker jeg også står til rådighed for spørgsmål i forhold til forebyggende mastektomi og efterfølgende bodyimage.
 
Mange venlige hilsner
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens Bekæmpelse
 
Vi passer godt på dine personoplysninger. Du kan læse mere om behandlingen af personoplysninger i relation til Brevkassen i kapitlet ”Personer, der benytter Brevkassen” i Kræftens Bekæmpelses privatlivspolitik, som du kan læse her: https://www.cancer.dk/om-os/privatlivspolitik/



Sendt:05-01-2022


Ændret:03-01-2023


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik