Cancer.dk
Forside Brevkassen | Stil et spørgsmål 
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Kanel - sundt?
Kategori:Kost ved kræftsygdom Læst:879


Spørgsmål:
Jeg har brystkræft - østrogenfølsom får antihormoner og skal snart i gang med strålebehandling. Jeg prøver at leve så sundt som muligt og har bla. brugt Kræftens Bekæmpelses opskrifter. Jeg har lavet instantgrød, som jeg spiser hver morgen. Nu er jeg blevet opmærksom på, at man anbefaler at passe på med indtag af kanel. Der er jo en hel spiseske kanel i opskriften. Der er ikke nævnt noget om, at der skal bruges en speciel type kanel. Er opskriften sund eller skal man undlade kanel?


Svar:

Kære spørger
 
Tak for din mail til Brevkassen. Her kommer svar til dig fra seniorforsker, Anja Olsen:
 
Det stof som man er bekymret for i kanel, hedder kumarin. Det er et stof, som har flere uønskede effekter, primært via belastning af leveren. Kumarin har ikke østrogenlignende egenskaber, så der er ingen særlig bekymring i forhold til brystkræft. Men, hvis man spiser kanel dagligt, kan man faktisk nemt komme over det anbefalede maksimale indtag af kumarin. Heldigvis er det et problem, som der findes en nem løsning på.
 
Kanel laves af bark fra forskellige træer og kumarin findes primært i det der hedder ”kassiakanel”. Ægte kanel, også kaldet Ceylonkanel, stammer fra et andet træ, og her er indholdet af kumarin meget, meget lavere. Så, hvis man blot vender kaneldåsen om og sikrer sig, at der står ”ægte kanel” eller ”Ceylonkanel” (og altså IKKE ”kassiakanel”), så kan man trygt spise al den kanel, man har lyst til. Den ægte kanel koster dog ca. det dobbelte af kassiakanelen.
 
Med venlig hilsen
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens BekæmpelseSendt:30-04-2019


Ændret:15-05-2019


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik