Cancer.dk
Forside Brevkassen | Stil et spørgsmål 
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Hønsesalat - forarbejdet kød?
Kategori:Kost ved kræftsygdom Læst:65


Spørgsmål:
I seneste nummer af Tæt på Kræft (nr.3 2018) på side 17: "Skær ned på pølser og bacon":
Der er nævnt eksempler på pålæg, man skal undgå, deriblandt hønsesalat. Det er nyt for mig, jeg troede, det var røget/saltet/speget kød fra svin/lam/køer, der var det farlige.
Skal man også helst undgå kyllingeprodukter incl. hønsesalat?


Svar:

Kære spørger.
 
Tak for dit spørgsmål i Brevkassen. Her kommer svar til dig fra projektchef Gitte Laub Hansen:
 
Når man taler om kræftrisikoen ved fersk kød skelner man mellem kød fra svin/lam/køer og fjerkræ/fisk, mens når det handler om kræftrisikoen ved forarbejdet kød skelner man ikke mellem hvilke dyr kødet kommer fra.
 
I hønsesalat du køber færdiglavet, bruges typisk forarbejdet hønsekød. Det vil sige at kødet er behandlet med saltlage og nogle gange røget og tilsat nitritsalt, der kan også være tilsat bacon til hønsesalaten. Derfor er hønsesalat at regne i kategorien forarbejdet kød, som man bør begrænse mest muligt. Hvis man derimod laver sin egen hønsesalat og bruger rent hønsekød gælder det selvfølgelig ikke.
 
Med venlig hilsen
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens Bekæmpelse



Sendt:29-10-2018


Ændret:21-11-2018


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik