Cancer.dk
Forside Brevkassen | Stil et spørgsmål 
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Laserbehandling - fedtreduktion
Kategori:Andre spørgsmål Læst:2340


Spørgsmål:
Jeg har for 3 år siden haft forstadier til brystkræft behandlet med operation og røntgen. Desværre faldt formkurven voldsomt og vægten øgedes. For at komme i gang ville jeg ifm træning gennemgå laserbehandling for fedtvæv på maven, men udbyder (Topmotion.dk) var i tvivl grundet diagnosen, de fraråder diabetes og kræftpatienter behandling, da de mener at der er risiko for at påvirke/provokere hhv. diabetes og kræft.
Men da jeg ikke har haft kræft, men kun forstadier mener jeg ikke at der er nogen fare, det er mavefedt og ikke brystet, der skal behandles. Jeg har ikke kunnet finde noget om dette på nettet, og de har ikke selv studier, der skulle give anledning til bekymringer, det er et forsigtighedsprincip hos dem. Kan I hjælpe?


Svar:

Kære spørger.
 
Tak for din mail til Brevkassen. Her kommer svar til dig fra seniorforsker, Anja Olsen:
 
Jeg går ud fra, at det du har haft i brystet er det man kalder ”carcinom in situ”. Det er en samling celler, der er begyndt at ændre sig, men hvor det endnu ikke er kræft og hvor cellerne ikke er vokset igennem til det omkringliggende væv.
 
I forhold til laserbehandling er det desværre umuligt for mig at give et helt klart svar. Laserterapi (Low Level Laser Therapy) bliver faktisk brugt i kræftbehandling til at mindske gener, f.eks. lymfødem i armen hos brystkræftpatienter. I den forbindelse bliver det diskuteret om behandlingen kan øge risikoen for tilbagefald, men der findes endnu ikke studier, der har undersøgt dette. Sandsynligheden for at dine fjernede forstadier har efterladt kræftceller i kroppen er meget lille og tilmed er den mulige forøgede risiko kun teoretisk. Mit bedste bud er, at det næppe vil være problematisk for dig at benytte laserbehandlingen, men omvendt bliver jeg nødt til at sige, at der ikke findes forskning der frikender metoden.
 
Med venlig hilsen
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens BekæmpelseSendt:24-03-2017


Ændret:31-05-2017


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik