Cancer.dk
Forside Brevkassen | Stil et spørgsmål 
  Søg | Se alle spørgsmål | Hyppigst stillede spørgsmål


Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål

Højdosis C vitamin
Kategori:Alternativ behandling Læst:3367


Spørgsmål:
Hej. Jeg har brystkræft for 3. gang og har i den forbindelse valgt at få højdosis C-vitamin 2 x ugentligt. Jeg kan læse på Jeres hjemmeside, at der er tvivl om effekten af højdosis C-vitaminbehandlinger. Hvad der undrer mig, er, at I skriver, at højdosis er 20 g - jeg får 70 g 2 gange ugentligt!! Dosis på 20 g giver IKKE den ønskede effekt. Hvorfor skriver I ikke om effekten af de meget højere doser - også forsøgene på Herlev er på 20 g ugentligt, og det giver derfor ikke et retvisende billede af behandlingen.

Svar:

Kære spørger.
 
Tak for din mail til Brevkassen. Det er seniorforsker Anja Olsen som her besvarer dit spørgsmål om behandling med C-vitatmin:
 
Vores store udfordring i at vurdere effekten af de mange alternative behandlinger der findes er, at mængden og kvaliteten af den forskning der er udført, ofte er meget begrænset. Det beskrevne studie fra Herlev er lavet ”lige efter bogen” og derfor vil resultaterne fra studiet vægte højt i vores vurdering. Jeg er slet ikke i tvivl om, at 20 gram/dag (=20.000 mg) er en meget høj dosis. Det anbefalede daglige indtag af C-vitamin er 75 mg, 20 gram/dag svarer altså til en dosis der er 250 gange højere end hvad der anbefales.
 
Jeg kan ikke finde studier, der har testet doser på 70 gram i et ordentligt design og derfor er det desværre helt umuligt for mig at vurdere hvilken effekt (eller sikkerhed) sådanne doser har.
 
Med venlige hilsener
 
Sidse Hertz Larsen
Brevkasseredaktør
Kræftens BekæmpelseSendt:14-02-2017


Ændret:25-04-2017


Relaterede spørgsmål:
Der er ingen tilgængelige relaterede spørgsmål.

Tilbage ...
Tilføj til bogmærker
Udskriv spørgsmål Udskriv spørgsmål
Email spørgsmål


 

Privatlivspolitik
Henvendelser om persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk

Cookiepolitik